Over ons

Welkom bij Vogelcatalogus.nl!

Wij zijn een toegewijd team van vogelliefhebbers en natuurliefhebbers die gepassioneerd zijn door de prachtige vogels die Nederland te bieden heeft. Ons doel is om een uitgebreide en betrouwbare bron van informatie te zijn voor zowel beginnende vogelaars als doorgewinterde experts.

vogelcatalogus.nl home page header

Missie

Bij Vogelcatalogus.nl geloven we dat kennis essentieel is voor het behoud en de bescherming van vogels en hun leefomgeving. Daarom hebben we een uitgebreide catalogus samengesteld met gedetailleerde informatie over vogelsoorten die in Nederland voorkomen. Van zangvogels tot roofvogels, watervogels tot trekvogels, je vindt bij ons een schat aan informatie over diverse vogelfamilies.

Visie

Wat ons onderscheidt, is dat we niet alleen de Nederlandse benamingen van vogels verstrekken, maar ook de Latijnse/wetenschappelijke benamingen. We begrijpen dat het kennen van de Latijnse benamingen belangrijk is voor internationale communicatie en voor het begrijpen van de taxonomie van vogels. Dit stelt je in staat om nauwkeurig te communiceren, ongeacht de taalbarrières, en helpt bij het bevorderen van wereldwijd vogelonderzoek.

Meer dan informatie

Bij Vogelcatalogus.nl streven we ernaar om meer te zijn dan alleen een informatiebron. We willen een gemeenschap creëren waar vogelliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten, kennis kunnen delen en ervaringen kunnen uitwisselen. Daarom hebben we een vogelcommunity opgezet waar je lid van kunt worden. Als lid kun je je waarnemingen delen, foto’s uploaden, deelnemen aan discussies en meer. Samen kunnen we een passie voor vogels delen en bijdragen aan het behoud van de vogelrijkdom in Nederland.